Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2016

ΔΕΝ θέλουν ΤΥΧΑΙΑ την ΕΛΛΑΔΑ! Η Μακεδονία είναι το πιο ακριβό «ΦΙΛΕΤΟ» του ΚΟΣΜΟΥ! Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ που «τρώει» τη χώρα εκ των έσω…

Εικόνα
24 Αυγ 2016 21:09 «Η πρώτη έρευνα για ουράνιο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1953. Το 1954 ιδρύθηκε στη χώρα η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ή ΕΑΕ) και το 1960 δημιουργήθηκε το Γεωλογικό Τμήμα της ΕΑΕ, με σκοπό την έρευνα για τον προσδιορισμό κοιτασμάτων ουρανίου. Στο διάστημα 1971-1976, ξένοι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνα για ουράνιο στην περιοχή Παρανεστίου και προσδιορίζουν σημαντικές περιεκτικότητες ουρανίου στους λιγνίτες της Δράμας. Είναι γνωστό στους… ειδικούς ότι οι οργανικές ύλες όπως ο λιγνίτης έχουν ιδιαίτερη απορροφητικότητα στο ουράνιο (και το φωσφόρο). Το πρόβλημα είναι ότι η απόληψη του ουρανίου από τους λιγνίτες και γενικότερα τις οργανικές ύλες παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες και είναι απαγορευτικά δαπανηρή. Χαρακτηριστικά ανφέρεται ότι στους λιγνίτες του Παρανεστίου βρέθηκαν περιεκτικότητες σε ουράνιο της τάξεως των 10.000 ppm (10%). Παράλληλα με τους ξένους ερευνούσε την περιοχή για ουράνιο και ο ΔΗΜΟΚΡΙ

Η Μόσχα αναστέλλει προσωρινά τη χρήση των ιρανικών βάσεων μετά από απειλές των ΗΠΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, η ανακοίνωση της προσωρινής αναστολής της χρήσης της αεροπορικής βάσης του Hamadan στο Ιράν από τη ρωσική πολεμική αεροπορία φαίνεται να είναι μια χειρονομία κατευνασμού από την πλευρά της Μόσχας για να αποφευχθεί μια άμεση στρατιωτική κλιμάκωση με την Ουάσιγκτον. Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να απείλησαν τη Μόσχα μέσω των συνήθων ανεπίσημων διαύλων.   Αλλά ποιές είναι αυτές οι απειλές;   Το σημασιολογικό παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε το Πεντάγωνο σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Συριακής Αεροπορίας πάνω από τη Hasakah , η οποία βρίσκεται σε συριακό έδαφος, κάτω από το πρόσχημα ότι θέτουν σε κίνδυνο τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις "ενσωματωμένες" στο κόρφο ορισμένων μονάδων ισλαμιστών ανταρτών και ορισμένων κουρδικών παρατάξεων φαίνεται a priori λιγότερο αποκαλυπτικό από την ατυχή προσπάθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να το ερμηνεύσει.  

Αρχαιολογικό μυστήριο στα Γρεβενά

Εικόνα
Η γη των Γρεβενών «αναβλύζει» αμύθητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς, που όμως βρίσκονται στα χέρια αρχαιοκάπηλων.  Χάλκινος σταμνόσχημος κάδος ελληνιστικής εποχής. Μετά τη σύλληψη την περασμένη Δευτέρα τριών μελών μιας οικογένειας από τη Μερσίνα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 366 (!) σπάνια και πολύτιμα αρχαία αντικείμενα, χθες συνελήφθη ένας 62χρονος στο ίδιο χωριό με 184 εξίσου σπουδαία αντικείμενα, προϊόντα κι αυτά εκτεταμένης αρχαιοκαπηλίας. Οι αρχαιολόγοι της αποδεκατισμένης και με πενιχρά μέσα Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών σπεύδουν τώρα να βρουν το νεκροταφείο γεωμετρικής εποχής απ' όπου εκτιμάται ότι προέρχονται οι θησαυροί και να φτάσουν σε αυτό πριν οι αρχαιοκάπηλοι «σηκώσουν» όλα τα κτερίσματα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεγάλος αριθμός να έχει ήδη πουληθεί μέσω των κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας.

Η Τουρκία προκαλεί ανοιχτά το ΝΑΤΟ

Εικόνα
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 Αμέσως μετά την δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, βγήκε ο Τούρκος εκπρόσωπος του Ερντογάν και δήλωσε ότι «η Τουρκία εξετάζει και άλλες εναλλακτικές στον τομέα της άμυνας»!  Επιπλεον ο τουρκος εκπρόσωπος αποκάλυψε την οργή Ερντογαν για το οτι σύσσωμη η Δύση αντί να στηρίξει τη νόμιμη τουρκική κυβέρνηση, δήλωνε την ανησυχία της για τους «διωγμούς πραξικοπηματιών»!! Ανοιχτή πρόκληση που αναμένουμε να δούμε πως θα απαντηθεί.

Οι… Ολυμπιακοί Αγώνες πριν ιδρυθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες! με απαγγελίες του ηθοποιού Κώστα Καζάκου και ομιλητή τον συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη

Εικόνα
Στην αρχαία Ελλάδα εκάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες πριν τους... Ολυμπιακούς Αγώνες... Απόσπασμα από την εκδήλωση ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ, όπου ο Γιώργος Λεκάκης ομίλησε γι' αυτό, και ο σπουδαίος Κώστας Καζάκος απήγγειλε! Καλή θέαση και ακρόαση σε όλους σας!

Η φιλοσοφική διάσταση της αξιοπρέπειας

Εικόνα
Η αξιοπρέπεια ως βασική έννοια και αξία τείνει να κυριαρχήσει στον δημόσιο λόγο των κοινωνικών κινημάτων από τη δεκαετία του 1990 και μετά, με διάφορους όρους. Ως αξιοπρέπεια, λοιπόν, χαρακτηρίζουμε  τη συναίσθηση της προσωπικής μας αξίας και την εξασφάλισή της με έντιμες πράξεις, συμπεριφορά που ταιριάζει στην αξία μας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει σχέση με την αξία του ανθρώπου ως ελεύθερου και λογικού όντος.

Μπροστά στο νόμο

Εικόνα
Φραντς Κάφκα Μπροστά στο νόμο στέκει ένας θυρωρός. Σ’ αυτόν έρχεται ένας χωρικός και ζητά να μπει μέσα. Αλλά ο θυρωρός του λέει πώς τώρα δε μπορεί να τον αφήσει να μπει μέσα.

Καί πάλι περί Ἀθηνῶν

Εικόνα
Σαράντος Καργάκος Στό προηγούμενο ἄρθρο μας μιλήσαμε γιά τά θέλγητρα τῶν Ἀθηνῶν, τή γλύκα τῆς ἀθηναϊκῆς νύχτας, τά ἐξαίσια χρώματα τοῦ δειλινοῦ, ὅταν εἰδικά ὁ Ὑμηττός παίρνει ἐκεῖνο τό μή ζωγραφιζόμενο μενεξεδένιο χρῶμα. Μιλήσαμε γιά τούς ἀρχαίους Ἀθηναίους πού ἔδωσαν στόν ἑαυτό τους πρῶτα, καί σέ ὅλη τήν ἀνθρωπότητα ἀκολούθως, ἄν ὄχι τό ἰδανικώτερο, τουλάχιστον τό ἀξιοπρεπέστερο πολίτευμα. «Δοῦλος εἶναι ἐκεῖνος πού δέν μπορεῖ νά πεῖ τή σκέψη του», γράφει κάπου ὁ Εὐριπίδης. Κι ἐκεῖνο τό φαινομενικά ἀσήμαντο, καί τό ὁποῖο ἔφθασε ὡς παροιμιακός λόγος σ’ ἐμᾶς, τό « Τίς ἀγορεύειν βούλεται; » πού φώναζαν οἱ κήρυκες στήν Ἐκκλησία τοῦ Δήμου, δέν ἦταν ἕνα ἁπλό δικαίωμα « ἰσηγορίας » (ὅρος τοῦ Ἡροδότου), ἦταν ἡ πεμπτουσία τῆς δημοκρατίας. Ἡ «ἰσηγορία» δίδαξε τούς Ἀθηναίους νά σκέπτονται ὑπεύθυνα. Καί γι’ αὐτό κάθε ἄρχοντας μετά τό τέλος τῆς ἀρχῆς του, πού ἦταν ἐνιαύσια, ἦταν ὑποχρεωμένος νά λογοδοτήσει: « Διδόναι εὔθυνα» .

O θάνατος στην Αρχαία Ελλάδα: Στα Ηλύσια πεδία πήγαιναν οι άξιοι, στον Άδη όσοι δεν αξιοποίησαν τη ζωή και στα Τάρταρα οι εγκληματίες

Εικόνα
Οι αρχαίοι Αθηναίοι, σύμφωνα με τους νόμους τους Σόλωνα, ήταν υποχρεωμένοι να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και ακόμα να φροντίζουν τα της ταφή τους. Όποιος πολίτης παρέβαινε αυτά τα καθήκοντα, πλήρωνε πρόστιμο και έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα, δηλαδή εθεωρείτο «άτιμος», ή και τον εξόριζαν από την πόλη. Αθηναίοι και Έλληνες, στην αρχαιότητα, πίστευαν πως οι θεοί προσφέρουν απλόχερα τα αγαθά στους θνητούς και αυτοί, σεβόμενοι τους αθάνατους ευεργέτες, οφείλουν να τα απολαύσουν μέχρι τελευταίας ευκαιρίας. Διαφορετικά, θα προσβάλλουν τους γενναιόδωρους θεούς.