Ρωσικό βέτο για τη Συρία στον ΟΗΕ


Εκατοντάδες νεκροί από χημικά στη Ντέιρ Εζόρ, 
μετα από αμερικανικό βομβαρδισμό
Ίγκορ Κονάσενκοφ: «Όσο πιο σκηνοθετημένες είναι 
οι αμερικανικές ψευδο-αποδείξεις , τόσο περισσότερο απόρρητες και μυστικές, είναι»

Η Ρωσία προέβαλε χθες το δικαίωμα αρνησικυρίας, και μπλοκάρισε στο Συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που καταδίκαζε την επίθεση με χημικά στην Χαν Σειχουν της επαρχίας Ιτλίμπ της Συρίας και ζητούσε έρευνα για τα γεγονότα. 
Οι Ρώσοι το μπλοκάρισαν επειδή το σχέδιο των τριών έβγαζε την απόφαση και κατηγορούσε τις Αρχές της Συρίας πριν από οποιαδήποτε έρευνα. Εναντίον του σχεδίου Ηνωμένου Βασίλειου, ΗΠΑ και Γαλλίας ψήφισε και η Βολιβία .
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας, της Αιθιοπία και του Καζακστάν απείχαν. Οι άλλοι επτά, Αίγυπτος, Ιταλία, Σενεγάλη, Σουηδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, και Ιαπωνία, συντάχθηκαν με τους τρείς. «Το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο. 
Οι Προτεραιότητες και οι ανησυχίες της Ρωσίας είχαν εντελώς αγνοηθεί.
Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι το σχέδιο ψηφίσματος προσδιόριζε τους δράστες πριν την έρευνα» είπε ο ρώσος εκπρόσωπος, που κατσάδιασε στη συνεδρίαση τον πρέσβη της «αυτοκρατορίας της Πουστιάς», που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «κάνει κατάχρηση του βέτο» και που είπε ότι «λόγω της ξεδιάντροπης στήριξης της Ρωσίας προς το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ, η εμπιστοσύνη προς τη Ρωσία εξατμίστηκε». 

«Η ομιλία του βρετανού πρέσβη έδειξε ότι σκέφτεται μόνο πώς να σταματήσει την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας και να προκαλέσει αντιπαράθεση και εχθρότητα στο Συμβούλιο ασφαλείας,» είπε ο Ρώσος, και πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο φοβάται τη πιθανότητα της συνεργασίας της Ρωσίας με τις ΗΠΑ. Έχετε χάσει τον ύπνο σας. Κάνεις τα πάντα για να υπονομεύσεις τη συνεργασία μας με τους αμερικανούς . Αυτός είναι ο λόγος... Κοίταξέ με! Μην κοιτάς αλλού! Γιατί να κοιτάς μακριά… δεν έχετε κάνει για να σταματήσετε τις συγκρούσεις και καλοδέχεστε στο Λονδίνο και στο Παρίσι τις τιμοκρατικές παράνομες ένοπλες ομάδες». 

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κονάσενκοφ, απάντησε στις «πληροφορίες» του ψευτοCNN που ανέφερε , επικαλούμενο ανώνυμη κυβερνητική πηγή, ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες Σύροι στρατιωτικοί συζητούν για τη προετοιμασία χρήσης του αερίου σαρίν στην επαρχία Ιντλίμπ.
Ο Κονάσενκοφ, είπε ότι , « η Ουάσιγκτον επέλεξε να μην αποκαλύψει δημόσια τις πληροφορίες της σχετικά με τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην Συρία επειδή δεν έχει καμία πειστική απόδειξη». «Αν οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεχίσουν να κρατούν μυστικές τις δήθεν αποδείξεις των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα το κάνουν επειδή απλά δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους. Σύμφωνα με την μακρά παράδοση, του Πεντάγωνου πάντα επικαλούνται κάποια «αδιάσειστα» σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ και τις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον κυρίαρχων κρατών. Και οσο πιο σκηνοθετημένες είναι οι ψευδο-απόδειξεις , τόσο περισσότερο απόρρητες και μυστικές, είναι», τόνισε ο ρώσος εκπρόσωπος. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας, με ανακοίνωση του τόνισε ότι « χθες μεταξύ 17:30 και 17:50 μ.μ., μαχητικά αεροσκάφη της λεγόμενου συνασπισμού κατά του ισλαμικού κράτους προσέβαλε θέσεις των τρομοκρατών στο χωριό Χατλά ανατολικά της στο Ντέιρ Εζόρ. Κατά τον βομβαρδισμό σηκώθηκε ένα τεράστιο λευκό σύννεφο που αργότερα έγινε κίτρινο, ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης σε αποθήκη χημικών. Η φλόγες στην περιοχή συνεχίστηκαν μέχρι τις 22:30 μ.μ. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί συμπεριλαμβανομένων και πολλών αμάχων ως αποτέλεσμα της εισπνοής τοξικών υλικών». 

Η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας αναφέρει ότι «το περιστατικό επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες, του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα , ήδη κατέχουν χημικά όπλα, που τα απέκτησαν τα μετέφεραν και τα αποθήκευσαν «με τη βοήθεια ορισμένων χωρών της περιοχής», και ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες από κοινού με τους σπόνσορες τους», συντονίζονται και συνεργάζονται για να κατηγορούν τον Συριακό Αραβικό Στρατό για τη χρήση χημικών όπλων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια